Vedhantering

Gelins KGK Attack 500

bild saknas
Elanslutning 230 v
Klyvtid inkl. retur sek 10
Motoreffekt 1,5 kW
Mått LxBxH mm 915x300x490
Vedlängd 520 mm
Ljudnivå (1 meter) dB71
Tryck kraft max ton 4
Vikt 38 kg

Kraftfull, kompakt klyv tillverkad av Bell i Italien för hemmabruk. Enkel att använda. Från stora till små vedträ går det snabbt att åstadkomma brasved. Klyven är utrustad med dödmansgrepp som kräver tvåhandmanövrering. Detta gör den mycket säker. Lätt att förflytta eftersom klyven levereras med kraftiga hjul.


NE-MA Elhydrauliska vedklyvar HK 50

bild saknas
Elanslutning
Klyvtid inkl. retur sek 5
Motoreffekt 3,0
Mått LxBxH mm 155x72x118
Vedlängd 50 cm
Ljudnivå (1 meter) dB
Tryck kraft max ton 7
Vikt 130 kg

svensktillverkade och finns i fyra olika modeller. HK 50, HK 70 med 7 tons tryck, HK 110 och HK 130 med 10 tons tryck. Maskinerna har en säker konstruktion och kräver minimalt underhåll. De är lätta att förflytta tack vare de massiva gummihjulen. Slaglängden är steglöst inställbar, lätt att ändra. Klyvarna har cylinder med grov kolvstång för snabb automatisk återgång till utgångsläget. Konstruktionen är väl beprövad och klyvens kapacitet är mycket hög. Uppsamlingsplåt är standard på samtliga modeller.


NE-MA Elhydrauliska vedklyvar HK 70

bild saknas
Elanslutning
Klyvtid inkl. retur sek 70
Motoreffekt 3,0
Mått LxBxH mm 205x72x118
Vedlängd 70
Ljudnivå (1 meter) dB
Tryck kraft max ton 7
Vikt 150

Maskinerna har en säker konstruktion och kräver minimalt underhåll. De är lätta att förflytta tack vare de massiva gummihjulen. Slaglängden är steglöst inställbar, lätt att ändra. Klyvarna har cylinder med grov kolvstång för snabb automatisk återgång till utgångsläget. Konstruktionen är väl beprövad och klyvens kapacitet är mycket hög. Uppsamlingsplåt är standard på samtliga modeller.


NE-MA Kapsåg model 70

bild saknas
Elanslutning
Klyvtid inkl. retur sek
Motoreffekt
Mått LxBxH mm
Vedlängd
Ljudnivå (1 meter) dB
Tryck kraft max ton
Vikt

Maskinen har kraftiga gummihjul och ett handtag som gör förflyttningen enkel. Kapen är rostskyddsmålad och lackerad blå. Maskinen är utrustad med 4 kW elmotor. Motorskydd med intag CEE 416 samt fasvändare, 700 mm klinga.

Kapsågen har ett effektivt klingskydd, samt automatisk klingbroms. Vaggan är försedd med rullar för att underlätta framdragning av stocken. En inställningsbar längdindikator gör det enkelt att få rätt längd på veden.

Kapsågen är testad och godkänd av Statens Maskinprovningar, Euro Test-märket visar att kapsågen uppfyller de hälso- och säkerhetskrav som ställs i berörda direktiv och standarder


NE-MA transportör

bild saknas
Elanslutning
Klyvtid inkl. retur sek
Motoreffekt
Mått LxBxH mm
Vedlängd
Ljudnivå (1 meter) dB
Tryck kraft max ton
Vikt

Tillverkad i profilbockad plåt. Det gör den mycket stark och vridstyv. Bandet går att spänna i båda ändarna. I den nedre ändan spänns kilremmen samtidigt. Höjden regleras med ställbara ben. Maskinen är försedd med hjul. Den är grundmålad och lackerad blå. Längden är som standard 5 meter, men kan för ett kostnadstillägg per meter fås i önskad längd. Andra typer av vedtransportörer tillverkas på beställning. Nedväxlingen av bandet sker genom kilremsdrift och en lågvarvig motor på 0,37 kW,
900 varv/min. Motorskydd med intag CEE 416 samt fasvändare är monterad.

Vedtransportören är utrustad med ett supergripband av armerat gummi och en räfflad yta för bra grepp och lång livslängd. Det har dessutom medbringare. Bandet går med en hastighet av 0,8 m/sek.
NE-MA Vedtransportör kan levereras med hydraulmotor som drivkälla. Det innebär att hastigheten på bandet enkelt kan regleras inom ett stort område. Hydraulmotorn kan t.ex. drivas av returolja från annan i drift varande hydraulisk maskin.


Nyheter

Nytt i butiken är färskfoder från Access.
Motorsågar är uppdaterad klicka in och se vad vi har hemma.

Snart är det grillning och vi har gasen du behöver till din grill.

Passa på att serva gräsklipparen innan våren.

Gasol

Uthyrning släp

Hästtransport
50:- /tim 250:-/dygn

Släpvagn med skåp
50:-/tim 250:-/dygn

Släpvagn öppen
40:-/tim 200:-/dygn

Släpvagn öppen med galler
40:-/tim 200:-/dygn

Kontakt

Telefon: 0506-302 36
Adress: Länsmansgården, Hova

Öppettider
Måndag - Fredag:8:00 - 18:00
Lördag:9:00 - 12:00